Makadamiové košíčky s domácí nutelou
Nutelu jsem neměla asi 10 let. Od té doby, co se věnuji zdravé výživě a vím, jaké je složení té v obchodech prodávané Nutely. Cukr a shit. Hups.
Nicméně čokoládová pomazánka z dobrých ingrediencí, která je zcela bez přidaného cukru - to je jiná! Poslouží skvěle jako základ na tenhle dezert, který si můžete dopřát bez výčitek.
Ingredience:
6 košíčků
Nutela:
100g lískových ořechů
(ořechy kupuji různě na Rohlik.cz, kde ovšem nemají všechny v BIO kvalitě, případně Country Life a nebo Farma Rudná)
1 lžíce kokosového oleje (kupuji značku Kulau ve Farma Rudná)
3 lžíce kokosového mléka (kupuji značku Sense Coco ve Farma Rudná)
1/2 lžičky vanilkového aroma (kupuji značku Cook With M&S ve Marks and Spencer)
3 lžíce kvalitního kakaového prášku (kupuji raw kakao) - naposledy jsem měla Sklizeno značku a byla super)
2 lžíce karobového prášku (kupuji ve Farma Rudná)
3 kusy sušených datlí
2 lžíce rumu (volitelně - samozřejmě nedávejte, pokud budete dělat Nutelu pro děti)
Košíčky
100g makadamiových ořechů
1 lžíce kokosového oleje
Postup:
Nejprve připravíme kočíšky z makadamiových ořechů. Ty posekejte v robotu nebo pokrájejte na menší kousky. Následně opražte na kokosovém oleji na pánvi - stačí aby lehoučce zezlátly - pozor, nesmí být moc!
Směs odstavte z ohně a dejte vychladnout.
Mezitím se vrhneme na Nutelu. Na pečící papír dejte lískové ořechy a nasucho opražte v troubě na 180°C cca 5-10 minut. Stačí aby lehoučce zezlátly. Budou se pak lépe loupat.
Dejte je zchladnout a poté stačí v rukou pomnout, aby se slupka oddělila od ořechů. Oloupané ořechy dejte do misky s ostatními ingrediencemi a rozmixujte do hladka.
Vezměte si formu na mufiny a do 1/3 vtlačte makadamiové ořechy, které jsme si připravili předtím. Následně přidejte Nutelu a opět dobře zatlačte do formiček.
Dejte vychladnout do lednice alespoň na 1 hodinu a hotovo.
Můžete podávat jentak posypané kokosem, nebo s čerstvým sezóním ovocem.
Tenhle dezert v sobě nemá v podstatě žádné sacahridy, obsahuje jen zdravé tuky.
Nicméně čokoládová pomazánka z dobrých ingrediencí, která je zcela bez přidaného cukru - to je jiná! Poslouží skvěle jako základ na tenhle dezert, který si můžete dopřát bez výčitek.
Ingredience:
6 košíčků
Nutela:
100g lískových ořechů
(ořechy kupuji různě na Rohlik.cz, kde ovšem nemají všechny v BIO kvalitě, případně Country Life a nebo Farma Rudná)
1 lžíce kokosového oleje (kupuji značku Kulau ve Farma Rudná)
3 lžíce kokosového mléka (kupuji značku Sense Coco ve Farma Rudná)
1/2 lžičky vanilkového aroma (kupuji značku Cook With M&S ve Marks and Spencer)
3 lžíce kvalitního kakaového prášku (kupuji raw kakao) - naposledy jsem měla Sklizeno značku a byla super)
2 lžíce karobového prášku (kupuji ve Farma Rudná)
3 kusy sušených datlí
2 lžíce rumu (volitelně - samozřejmě nedávejte, pokud budete dělat Nutelu pro děti)
Košíčky
100g makadamiových ořechů
1 lžíce kokosového oleje
Postup:
Nejprve připravíme kočíšky z makadamiových ořechů. Ty posekejte v robotu nebo pokrájejte na menší kousky. Následně opražte na kokosovém oleji na pánvi - stačí aby lehoučce zezlátly - pozor, nesmí být moc!
Směs odstavte z ohně a dejte vychladnout.
Mezitím se vrhneme na Nutelu. Na pečící papír dejte lískové ořechy a nasucho opražte v troubě na 180°C cca 5-10 minut. Stačí aby lehoučce zezlátly. Budou se pak lépe loupat.
Dejte je zchladnout a poté stačí v rukou pomnout, aby se slupka oddělila od ořechů. Oloupané ořechy dejte do misky s ostatními ingrediencemi a rozmixujte do hladka.
Vezměte si formu na mufiny a do 1/3 vtlačte makadamiové ořechy, které jsme si připravili předtím. Následně přidejte Nutelu a opět dobře zatlačte do formiček.
Dejte vychladnout do lednice alespoň na 1 hodinu a hotovo.
Můžete podávat jentak posypané kokosem, nebo s čerstvým sezóním ovocem.
Tenhle dezert v sobě nemá v podstatě žádné sacahridy, obsahuje jen zdravé tuky.
Žádné komentáře: