Česnekovo-nesýrová pomazánka
Dneska zkusíme klasiku trochu jinak. Klasická česnekovo-sýrová pomazánka je plná nezdravých tuků (majonéza v nich je z řepkového nebo slunečnicového oleje). Navíc obsahuje sýr, takže pokud se mléčným výrobkům vyhýbáte, není pro vás vhodná.
Ingredience:
(2 porce)
1 hrnek makadamových ořechů
4-8 stroužků česneku (dle chuti)
1 lžíce balzamikového octa
2 lžíce olivového oleje
3 lžíce majonézy (ideálně domácí z kvalitních olejů)
hrst petržele
sůl a pepř
=> všechno seženete ve Farma Rudná nebo na netu.
Postup:
Všechny ingredience dejte do mixéru a mixujte dokud nezískáte jemnou pastu. Dejte vychladit do lednice - alespoň na pár hodin a poté případně ještě dosolte. Po odležení, kdy se ingredience propojí bývá třeba ješte dosolit.
Množství česneku dejte dle Vaší osobní preference. Pomazánka je výborná třeba na ořechový chleba.
Ingredience:
(2 porce)
1 hrnek makadamových ořechů
4-8 stroužků česneku (dle chuti)
1 lžíce balzamikového octa
2 lžíce olivového oleje
3 lžíce majonézy (ideálně domácí z kvalitních olejů)
hrst petržele
sůl a pepř
=> všechno seženete ve Farma Rudná nebo na netu.
Postup:
Všechny ingredience dejte do mixéru a mixujte dokud nezískáte jemnou pastu. Dejte vychladit do lednice - alespoň na pár hodin a poté případně ještě dosolte. Po odležení, kdy se ingredience propojí bývá třeba ješte dosolit.
Množství česneku dejte dle Vaší osobní preference. Pomazánka je výborná třeba na ořechový chleba.
Žádné komentáře: